GABIONBA VALÓ KŐ 


AJÁNLOTT KŐMÉRET


A gabionhálók szem nagysága egyértelműen meghatározza a gabionszerkezet töltőanyagául szolgáló kő minimális méretét. A kerítés általános megjelenése nemcsak a kő elhelyezésének módját befolyásolja, hanem a kő méretének a gabion szeméhez és a szem irányához (függőleges / vízszintes) való viszonyát is.

3 típusú gabionrendszert kínálunk.

1. , 2. Gabion kerítések – Prémium és Gabion kerítések Praktik, amelyek szem mérete állandó 5 x 20 cm.

2. Gabionkosarak hegesztett hálókból, amelyeket három szembőségben kínálunk 10 x 10 cm / 5 x 10 cm / 2,5 x 10 cm. Szükséges, hogy a kő mérete nagyobb legyen, mint a háló szemei, különben a gabiont nem tudja feltölteni. A gabionkő általánosan ajánlott minimális nagysága  5 x 10 cm és 10 x 10 cm-es hálószemnél 63-125 mm. 2,5 x 10 cm szem méretnél lehetséges a 32-63mm / 63-125mm frakció használata is. A 2,5 x 10 cm -es szem méret elsősorban szórt kővel töltott gabionok rögzítésére szolgál.

TIPPÜNK: Használj nagyobb köveket: Ha van rá lehetőséged, használj nagyobb köveket, amelyek nagyobb területet fednek le. Ez csökkenti a tárolandó kövek számát, valamint a tároláshoz szükséges időt.

A GABION HÁLÓK SZEMMÉRETEI


A GABION KŐVEL VALÓ FELTÖLTÉSÉNEK MÓDSZEREI


A gabionok kővel való feltöltésének 2 módja van: szórás, vagy kézzel való töltés. A szórt kővel sok időt takaríthat meg, de az eredmény kissé  rendezetlen. A második módszer – a kő kézi elhelyezése – időigényesebb folyamat, de az így töltött gabion általános megjelenése örökké szemet gyönyörködtető lesz. 

Gabion kosarakat 3 szélességben kínálunk – 30/50/100cm. A Praktik gabionkerítéssel (sz. 19 cm) és a Prémium (sz. 20-40 cm) szemben a kosarakhoz nagyobb mennyiségű kő szükséges. Ezért azt javasoljuk, hogy kézzel rakja le a választott követ a kerítés látható oldaláról, és töltse fel a kosár többi részét a környékén lévő kőbányából. Ily módon költség- és időmegtakarítás érhető el.

1. szórt kő – gyors folyamat

gabion kerites kő
gabion kerites kő

2. kézzel rakott kő – szép eredmény

gabion kerites kő
gabion kerites kő

A GABION KITÖLTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES KŐMENNYISÉG


A gabionok gyártásában szerzett sokéves tapasztalatunk lehetővé tette számunkra, hogy egy egyszerű speciális formulát hozzunk létre, amelynek köszönhetően könnyen kiszámíthatjuk a gabionkerítéshez szükséges kőmennyiséget.

A gabionkerítés kitöltéséhez szükséges kőmennyiség (tonnában) = térfogat (m3) x 1,8 ( felfelé kerekítve)

MIRE KELL ODAFIGYELNI GABIONKŐ KIVÁLASZTÁSAKOR


gabion kerites kő

Magas vastartalmú kő

Ritka esetekben előfordul, hogy a gabiont kitöltő kőből vöröses bevonat kezd kimosódni. A huzal későbbi elszíneződését sokan rosszul korróziónak értelmezik.

gabion kerites kő

Kő, amely szerkezetét az időjárási viszonyok miatt megváltoztatja

homokkő / pala. Az ilyen kő alkalmatlan a gabionok töltéseként- a deformációkleggyakoribb oka.

gabion kerites kő

Kő, amelynek mérete kisebb, mint gabionháló szem mérete

(fennáll annak a veszélye, hogy a töltet kiesik)

gabion kerites kő

Kő, amelyben szennyeződések vannak

(homok, agyag..). Az eső miatt az említett szennyeződések idővel kimosódnak, ami a gabionszerkezet deformációját okozhatja.

Érdekli a gabion kerítés ? Tekintse meg a kínálatunkat, amelyben Ön is megtalálja álmai kerítését. További információért kattintson az alábbi képre..

PRÉMIUM

PRAKTIK

GABION KOSARAK

 

© 2024 GabionokLemon.hu | Az oldal tartalmának más oldalakon történő elhelyezése, nyomtatott és egyéb médiában való terjesztése szerzői jogvédelem alatt ál, és csak a LEMON trade s.r.o. írásos hozzájárulásával lehetséges.

Megalkotta FúúDobre

Biztonságos fizetés

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store