Gabion - egy kerítés, amelynek nincs versenytársa.

 

Mi az a gabion?

A gabion acélrudakból álló, kocka vagy blokk alakjában összeállított huzalszerkezet. Korszerű kerítések, minőségi támfalak építésére és különféle dekoratív vagy funkcionális tereprendezésre használják. 3 féle gabiont ismerünk - gabion kosarak, gabion kerítések Premium, gabion kerítések Praktik

Milyen gabionokat ismerünk?

 
Gabion kosarak

Gabion kosarak

  • specifikáció: időtálló kerítés gabion kosarakból betonozás nélkül
  • felhasználás: alkalmas támfalnak, házkerítésnek, kerti dekorációnak
  • összeszerelés: gabion kosarakból készült fal/kerítés nem igényel betonalapot
  • ár: a gabionok legolcsóbb típusa
  • élettartam: több mint 50 év
  • paraméterek: vastagság 30 - 50 - 100cm, magasság korlátlan, hossz korlátlan
  • anyaga: Galfan (95% Zn + 5% Al) 350g / 1m2
  • szín: cink
  • * kombinálható rönkökkel (fa kerítéspanel), gabionhálóval, fémlappal, sövénnyel…

 

 

Prémium gabion kerítések 

Prémium gabion kerítések

  • specifikáció: luxus ház kerítés pontosan a megrendelő méretére készült, látható oszlopok nélkül
  • felhasználás: alkalmas házkerítésnek, kerti dekorációnak
  • beépítés: a Premium gabion kerítés felszerelésekor az oszlopait a talajba kell betonozni
  • ár: magasabb árkategóriájú gabionok
  • élettartam: több mint 50 év
  • paraméterek: vastagság 20-30-40cm, magasság 40-240cm, hossz korlátlan
  • felületkezelés: cink
  • szín: cink / antracit / zöld / a RAL színminták bármelyike
  • * kombinálható rönkökkel, 2D kerítéspanellel, fémlappal, sövénnyel, gabion oszloppal és fallal…

 

 

Gabion kerítések Praktik 

Gabion kerítések Praktik

  • specifikáció: modern kerítés 250cm hosszú kerítéspanelekből látható modern oszlopokkal
  • felhasználás: alkalmas házkerítésnek, kerti dekorációnak
  • szerelés: a Praktik gabion kerítés összeszerelésénél az oszlopok gödreit a talajba kell betonozni
  • ár: közép árosztályú gabion kerítés
  • élettartam: több mint 50 év
  • paraméterek: vastagság 19cm, magasság 43-203cm, hossz korlátlan
  • felületkezelés: cink
  • szín: cink / antracit / zöld / a RAL színminták bármelyike
  • * kombinálható fával (fa kerítés panel), 2D kerítés panellel, fém panellel, sövénnyel

 

 

A gabion kerítés előnyei

1. A kerítés alakjának változékonysága

A gabiont építhetjük összefüggő, azonos magasságú és vastagságú modern kerítésként vagy egy ház érdekes kerítéseként különböző magasságú, vastagságú és töltetű. A gabion kerítés különféle elemekkel kombinálható, mint például 2D kerítéspanelek,fatáblák, fa, fém/alumínium panelek, sövény és még sok más. Nagyon népszerű változat az alacsony falú gabionoszlop, amely fával vagy más anyaggal is szabadon kombinálható. További plusz, hogy közvetlenül a kerítésbe építjük be a villanyóra, gázóra vagy postafiók vagy világítás kivágásait.

 

A kerítés alakjának változékonysága 1A kerítés alakjának változékonysága 2A kerítés alakjának változékonysága 3A kerítés alakjának változékonysága 4

 

2. Bármilyen kerítésszín

Tökéletesen illesztheti háza stílusához a gabionokat - a homlokzat színét, a kőburkolatot, az ablakkeretet - magának a kerítésnek a színével. A gabion kerítés lehetőséget kínál a választásra:
a) építési szín (antracit, cink, barna, zöld…)
b) a kő színe (fehér, barna, szürke, fekete…).
Itt mindent megtalál a gabion kő kiválasztásáról.

 

Bármilyen kerítésszín 1Bármilyen kerítésszín 2Bármilyen kerítésszín 3Bármilyen kerítésszín 4

 

3. 50 év után is olyan lesz, mint az új

A gabion két halhatatlan építőanyagból - acélból és kőből - áll, amelyeknek köszönhetően élettartama legalább 50 év (általában 100 év). A hegesztett gabionhálók és kosarak gyártása során általunk használt huzalokat rendkívül szigorú korróziós vizsgálatok során tesztelték, minőségüket a TSUS (Építőmérnöki Műszaki és Vizsgáló Intézet) igazolja.

Gabionjaink tanúsítványairól és minőségéről itt olvashat bővebben.

 

4. Teljesen karbantartást nem igénylő kerítés

A gabion kerítés gondoskodik magáról. A hagyományos kőkerítésekkel ellentétben a gabion nem esik le, a kő nem hámlik le, nem reped ki a fagy miatt. Soha nem kell festeni, lakkozni, csiszolni, úgy kezelni, mint a fa kerítéseknél, és nem keletkezik penész sem megfolyás , mint a betonblokk kerítéseknél.

 

5. A legjobb zaj- és szélvédelem

Az összes kerítésrendszer közül (beton kerítés, fa kerítés, alumínium kerítés...) a gabion kerítés biztosítja a legjobb zaj- és szélvédelmet. Ha forgalmas úton, síkvidéken élsz, ahol nagyon fúj a szél, vagy igazi magányra vágysz, a gabionok az ideális megoldást jelentik számodra. Ezenkívül tartósságuknak és robusztusságuknak köszönhetően jelentősen hozzájárulnak a föld biztonságához és általános védelméhez.

 

A legjobb zaj- és szélvédelem 1A legjobb zaj- és szélvédelem 2A legjobb zaj- és szélvédelem 3

 

6. Kerítésszerelés betonozás nélkül

A gabion összeszerelés egyszerű és gyors. A gabionkosáros kerítés építése száraz eljárással történik, betonozás nélkül, így egész évben lehetséges. Mivel ez egy moduláris rendszer, amely a kerítés részét képező kötőanyagot használja, ezért elegendő az alapvető építési ismeretek.

Itt minden megtalálható a gabion összeszereléssel kapcsolatban.

 

7. A gabionok környezetbarátok

A gabionok kiválóan újrahasznosíthatók, időtlen kialakításúak és természetes megjelenésűek. Nos, ez nem csak az esztétikáról szól. A betonkerítések bizonyítottan 80%-kal nagyobb terhelést jelentenek a környezet számára, mint a gabionkerítések. Az ökológiai természetnek köszönhetően a gabionok védett területeken és nemzeti parkokban is használhatók.

 

A gabionok környezetbarátok 1A gabionok környezetbarátok 2A gabionok környezetbarátok 3

 

Miért az én IGENEM a gabionra? - Erika vásárlói véleménye

Eladó vagyok a LEMON trade, s.r.o. cégnél. és IGEN gabion kerítéseket árulok. De ez nem azt jelenti, hogy a saját udvaromban gabionok kellenek, de ott vannak, és elmondom, miért döntöttem így.

Kerítésünk a főúttól kb 1,5 m-re található. Minden, ami az úton van, eljut a kerítésig: víz, hó, kövek, só... Nem volt más dolgunk, mint gondoskodni az állandó kerítés, felújításról, ami időigényes és költséges volt. Manapság, amikor az embereknek kevés ideje van a családdal tölteni, a szabadidőnket a kerítés körüli munkán kívül másra szerettük volna kihasználni.

Saját tapasztalatom alapján 4 típusú kerítést tudok összehasonlítani:
  • Fa kerítés: állandó lakkozás, csiszolás, ápolás, korhadt deszkák cseréje, korhadás, penész... főútra abszolút alkalmatlan kerítés. A karbantartás ellenére a fa kerítés nem úgy nézett ki, ahogyan azt vártuk.
  • Elemes betonkerítés: határozottan nem a főút közelében, ahol teherautók rázkódnak! Kis idő múlva elkezdett repedezni, ezért díszkővel borítottuk be. A díszkő a főutakon a sózás hatására hullani, törni kezdett.
  • Betonkerítés: nekünk is vannak kellemetlen tapasztalataink ezzel a kerítéssel. Már két év elteltével a kerítés elvesztette eredeti színét, mohával benőtt, és a környezet foltokat (például penészgombát) hozott létre rajta, amitől soha nem fog megszabadulni.
  • GABION KERÍTÉS: korábbi tapasztalataink után úgy döntöttünk, hogy gabion kerítéssel kerítjük be a telket. Funkcionális, esztétikus kerítés, amely nem igényel gondozást vagy karbantartást. Annak ellenére, hogy mindössze 1,5 m-re van a főúttól, megjelenése és formája több év után is változatlan. Az udvaron van még támfalunk és gabionokból emelt virágágyásunk. Az ismerőseink pozitív visszajelzései csak megerősítik, hogy jól döntöttünk.

Az ár a legtöbb vásárlót elriasztja a gabionoktól. Természetesen egy kicsit drágábbak, de de a minőségért és a tartósságért fizetni kell.Jó hír, hogy a gabionokhoz akár 3 árkategóriát is biztosítunk, így azok is választanak majd, akik nem engedhetik meg maguknak a pénztárcájukat meghaladó költekezést. Saját tapasztalatból tudom, hogy a gabion kerítés hosszú távon sokkal kevesebbe fog kerülni, mint bármely más kerítésrendszer, hiszen egyszer megépíted és nem kell 3 évente cserélned, karbantartanod. év, és különösen körülbelül 50 éves élettartama miatt. Az árban pedig mindig megegyezhetünk! 😊

 

© 2024 GabionokLemon.hu | Az oldal tartalmának más oldalakon történő elhelyezése, nyomtatott és egyéb médiában való terjesztése szerzői jogvédelem alatt ál, és csak a LEMON trade s.r.o. írásos hozzájárulásával lehetséges.

Megalkotta FúúDobre

Biztonságos fizetés

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store