GABION TÁMFAL TELEPÍTÉSE


A gabionfal kialakításakor a legfontosabb maga azaljzat előkészítése. A gabion fal alatti aljzatnak kavicságyból kell állnia, amelynek kellően erősnek és tömörnek kell lennie. Magának a gabion támfalnak legalább 5 °-os szögben kell lennie a lejtőn (nem feltétel – ez függ a gabion falának magasságától és a talaj nyomásától, amely egy adott gabion támfalra hat). Stabilizáló acélrudakkal vagy csövekkel lehet jobban stabilizálni, valamint biztosítani a gabionokat az elmozdulás ellen, ha elég mélyen lerögzítjük őket az aljzatba. Nem kell stabilizáló rudakat használni, ha nincs nagy nyomás a gabion falán.

Az egyes gabionos kosarakat, amelyek a támfalat fogják kepézni, rögzítő spirálok és távtartó horgok segítségével közvetlenül az előkészített aljzaton állítjuk össze a kívánt formára. Így létrehozunk egy üres struktúrát, amely készen áll a kővel való megtöltésre.

A gabionfal egyenes és nemhullámos látható oldalának elérése érdekében meg kell erősíteni és rögzíteni a hálókat (a tényleges anyaggal való feltöltés előtt) állványcsövek segítségével, a képen látható módon. Ennek az eljárásnak köszönhetően tökéletesen síkfelületet érünk el a fal elülső oldalán.

Jó, ha az összeszerelést végző munkások a gabionkosarak kővel való tényleges megtöltésétkézzel végzik, annak érdekében, hogy az egyes darabok között a lehető legkevesebb rés maradjon, és hogy a kő a lehető legnagyobb mértékben érje ahálót, ezáltal egyenletes felületű megjelenést érjen el.

A tényleges kővel való feltöltés egy UNC rakodó segítségével történik, amely a szükséges kőfrakciót a hozzá tartozó kosarakba önt (a kő méretének nagyobbnak kell lennie, mint a gabionkosárhálója szemének)

© 2024 GabionokLemon.hu | Az oldal tartalmának más oldalakon történő elhelyezése, nyomtatott és egyéb médiában való terjesztése szerzői jogvédelem alatt ál, és csak a LEMON trade s.r.o. írásos hozzájárulásával lehetséges.

Megalkotta FúúDobre

Biztonságos fizetés

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store